Jump to content

[TRX40] 3960X / Gigabyte Aorus Xtreme - Installation Issues


Recommended Posts

Just received my PCIE Firewire ( SYBA) which was recommended by a lot of users that works OTB but it doesnt show up or work. Is it something to do with mmio whitelist?

I downloaded DPCImanager and it shows up there but not in system preferences.

 

Screenshot 2020-11-18 at 2.02.16 PM.png

Screenshot 2020-11-18 at 2.05.30 PM.png

Screenshot 2020-11-18 at 2.08.18 PM.png

Edited by info
Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, fabiosun said:

simply...have  you connected  the power on it?

It doesn't have a power connector ! I've seen a few models that have molex connectors but mine doesnt!

It shows up in the bios and in DPCImanager ( screenshots ) or that doesn't matter?

The only thing i see is an 8 pin pad.

PXL_20201118_124801185.jpg

Link to post
Share on other sites

WEEELLL......

 

Had to move my graphics card to slot 3 ( Don't kill me Fabio , i promised not to touch anything) and moved the firewire card to slot 2 and it works! 

Any reason why it wouldnt work on slot 3 and 4? I can barely fit it to slot 2 with the GPU on slot 1 and it's blocking the 1 of the fans

  • whahahah 1
Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, fabiosun said:

it seems you have changed else

maybe CSm or 4g on bios?

 

in this way you could loose some functionality on sleep/wake, reboot or shutdown

 

you have to test

 

I double checked everything now. The only difference is I selected Primary Display PCIE slot and chose the 3rd one. Everything else is as last time ( Saved FABIO DONT TOUCH profile 😄 )

Is there a way to change the whitelist myself?

 

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, fabiosun said:

before you have to see newer one

put #in front your mmiolist in config

and check the new mmio list (all skipped to 0 should be (Yoda) 🙂

 

I put # in front and I get everything 0 . Is the goal to have everything say skip 1? 

Screenshot 2020-11-18 at 5.23.12 PM.png

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, fabiosun said:

try to enable one on one the latest four..with some combinations it could start..all no

 

Well the last 4 are 0 but it boots and restarts normally ! Thank you !

Btw meant to ask , do you get some lagging when you resize Chrome's window? 

I'm still trying to figure out whether everything is proper graphic's wise since i still get the black screen.

 

Would you recommend any "testing" to see if everything works as it should?

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • Supervisor
On 11/18/2020 at 6:43 PM, info said:

Well the last 4 are 0 but it boots and restarts normally ! Thank you !

Btw meant to ask , do you get some lagging when you resize Chrome's window? 

I'm still trying to figure out whether everything is proper graphic's wise since i still get the black screen.

 

Would you recommend any "testing" to see if everything works as it should?

 

No, no particular lag

You have to stress in your ideal pipeline job condition...f it is good for you 🙂

You have an ideal system

with black screen it is not ideal (imho)

 

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

This is a great thread! I watched it like a movie, lol.

 

 

I also have the AORUS XTREME and will be trying the OC EFI folders on my machine.

 

I have the 3990x though, do I have to make any modifications to get that to work?

I also have the Vega64 since I can't use my 2080ti/1080ti/980

Going to try to install Catalina 🙂
 

Edited by boolean
Link to post
Share on other sites
  • Supervisor
On 1/13/2021 at 8:14 PM, boolean said:

This is a great thread! I watched it like a movie, lol.

 

 

I also have the AORUS XTREME and will be trying the OC EFI folders on my machine.

 

I have the 3990x though, do I have to make any modifications to get that to work?

I also have the Vega64 since I can't use my 2080ti/1080ti/980

Going to try to install Catalina 🙂
 

welcome here  @boolean 🙂

you have to lock in your bios your great cpu @32 cores 32 threads or 64 core without SMT (better for performance)

this is an OSX limits

 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.