Jump to content

TRX40 Bare Metal - Vanilla Patches (Yes it works...but..is Proxmox better?)


Recommended Posts

  • Supervisor

@dtek

if you want try with this

you may have to modify MMIO and memory section

it works with 11.4 and greater(also other Big Sur version but you can have problem with BigNavi2 support in oldest versions)

EFI.zip

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, fabiosun said:

@dtek

if you want try with this

you may have to modify MMIO and memory section

it works with 11.4 and greater(also other Big Sur version but you can have problem with BigNavi2 support in oldest versions)

EFI.zip 3.93 MB · 0 downloads

11.4 didn't work for me but 11.5 did.  Thank you!

Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi everybody.

 

Thanks to the help from this thread, I've had a very stable bare-metal Threadripper hackintosh working for months. Unfortunately, that machine's been spending 90% of its time booted into Linux recently, so I haven't been able to enjoy that side of it. 

 

I know the original approach to get Threadripper hackintoshes working was through Proxmox, but I don't have any experience with that, so I figured I'd ask here. Would I be able to use my existing macOS boot drive to both boot bare-metal and also drive a virtual machine (not Proxmox, but KVM in Ubuntu 20.04)? Or are the various tricks and patches incompatible between the two methods?

Edited by jncasey
Link to post
Share on other sites
  • Supervisor

no @jncaseyyou can use the same OSX disk but different EFI to boot

IE in proXmox you do not need of all Kernel Patches

I have in the past tried KVM in Ubuntu  with poor results (many problem for me to pass my GPU)..but I have no experience at all in linux stuff

 

  • +1 1
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 6/4/2021 at 7:31 AM, fabiosun said:

Adobe Photoshop 2021 (22.4) object selection tools, liquify and other problem solved

Hey fabiosun hope you are well? Hmmm, my Creative Cloud only shows Photoshop  22.0 and I dont see 22.4.1 (yes its updated again) in Betas section of CC. Are u on a special program?! Guess my Updates off the Help menu were'nt working.

 

UPDATE: Solution kill the AdobeUpdaterPrefs.dat file in /Users/[enter username]/Library/Application Support/Adobe/AAMUpdater and/or uninstall Photoshop, and then re-install.

Edited by Driftwood
  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Im trying to get a Strix TRX 40XE working.
i copied efi and mimo of a Strix TRX 40 E but it seems to be different and doesn't really work for me.

is there a guide i can use to understand mimo white i went though the thread but im still a lil confused not very well versed with hacks 😞 

Link to post
Share on other sites
  • Supervisor
12 minutes ago, Tech91 said:

Im trying to get a Strix TRX 40XE working.
i copied efi and mimo of a Strix TRX 40 E but it seems to be different and doesn't really work for me.

is there a guide i can use to understand mimo white i went though the thread but im still a lil confused not very well versed with hacks 😞 


 

@Tech91before try to read above and see if you see your disk modifying securebootmodel 

about mmio request

it is in our useful links pinned in international area

 

Link to post
Share on other sites

yeah my issue was system was not restarting and shutting down once in OS but my bigger issue is was only able to get catalina working and not big sur haha im gonna do a fresh install with big sur with 0.7.0 fingers crossed.

Link to post
Share on other sites
  • Supervisor

@Tech91

if you have time and overall patience to read in this forum you will find all solutions you need in the best form available on the net 😛

take the time to search and read

 

your problem (reboot and shutdown are mmio related, and yours are different from other users also with the same motherboard) in some users motherboard (not Asus one but Gigabyte) for restart they have to disable an option in their bios (wake on lan)

 

  • +1 1
Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I've referred to this site before, but go here and use the pop-up in upper left corner to select the various kexts. Download the latest release versions that will now support macOS 12 without having to use various boot-args. These were all updated by PMHeart.

 

Update: PMHeart now suggesting boot-args (-wegbeta -lilubetaall) are still needed and may not be fixed until the 2021-July release of Monterey.

 

1641467105_ScreenShot2021-06-08at5_58_57AM.thumb.png.5f03911178b6141ec1d701d1b75011e8.png

 

Edited by iGPU
Link to post
Share on other sites
9 hours ago, iGPU said:

I've referred to this site before, but go here and use the pop-up in upper left corner to select the various kexts. Download the latest release versions that will now support macOS 12 without having to use various boot-args. These were all updated by PMHeart.

 

Update: PMHeart now suggesting boot-args (-wegbeta -lilubetaall) are still needed and may not be fixed until the 2021-July release of Monterey.

 

1641467105_ScreenShot2021-06-08at5_58_57AM.thumb.png.5f03911178b6141ec1d701d1b75011e8.png

 

I have updated all my kext including Lilu and WEG added boot-args -wegbeta -lilubetaall and I get stuck in this point of the boot process. 

 

Screen Shot 2021-06-08 at 6.19.07 PM.png

Link to post
Share on other sites
5 hours ago, valmeida said:

I have updated all my kext including Lilu and WEG added boot-args -wegbeta -lilubetaall and I get stuck in this point of the boot process. 

 

Screen Shot 2021-06-08 at 6.19.07 PM.png

 

Yes, me too. It is related to incorrect Kernel/Patches. We must wait until these are sorted out (I don't know how to create them).

 

But, remember to adjust Patches and Kexts to change any MaxKernel 20.99.99 values to 21.99.99 (20 = Big Sur; 21 = Monterey). Otherwise, nothing will load for Monterey!

 

731287210_ScreenShot2021-06-08at6_52_08PM.thumb.png.da7d5a7971ae3ffa578f8db440cc2545.png

 

Link to post
Share on other sites
  • Supervisor

@valmeidayou have also a weg boot parameters problem from your verbose

For patches we have to wait as usual

I think kernel locations of the older ones are not public...

we miss a man like pikeralpha in these days 🙂

 

  • Ok 1
  • +1 2
Link to post
Share on other sites
  • Supervisor

ciao @valmeidaI use it natively but when I was using OSX in proxmox I have also there a windows "bare metal" environment

I think it could work well also for you

 

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, fabiosun said:

ciao @valmeidaI use it natively but when I was using OSX in proxmox I have also there a windows "bare metal" environment

I think it could work well also for you

 

I got rid of my promox drive. 

 

 

  • Ok 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   1 member

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.