Jump to content
You are a guest user Click to join the site

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Past hour
  2. @jncasey, Here is my config.plist (minus serials), ACPI folder and BIOS. The config.plist is OC 0.6.2 compatible. For TB you need to flash your Titan Ridge ROM and build yourself a similar SSDT to the one in the ACPI section. Do not reuse mine verbatim - you need to generate your own ThunderboltDROM section with unique MAC and ROM version dependent string. This is just a reference. When you get to TB, we can discuss this off this thread as the topic is a bit more involved. config.plist.zip ACPI.zip TRX40DESIGNAREGA9.F4h.zip
  3. @jncasey, in case you do try f4h, keep in mind that this BIOS https://www.mediafire.com/file/vesxcxni064jio1/TRX40AORUSXTREME.F4h/file may not be it, as it is dated July 2020 and the one sent to me by Gigabyte is dated Sep 3rd. So I think they sent me a modified f4h or maybe even a different f4h altogether to allow running TB in slot 4 + 2 other x16 slots populated.
  4. Today
  5. I just grabbed f4h from the tweaktown forums, and I'll plan on using it if I hit a brick wall. But like meina222 said, if I can get the official release to work for my configuration, I'd definitely prefer that.
  6. @Ploddles, that's right. I tried f4l and didn't work for me and flashed back f4h. But when you flash, it's a pain as you lose your settings (saved profiles too) and even then I can see why one wouldn't want to flash with a BIOS not on GB official site. That BIOS is broken though for my slot configuration, whereas f4h works great, but it took me a month and 20 emails w Gigabyte support to convince them of the problem.
  7. @jncasey, if needed, you can flash your MB back to any version you want. It doesn't have to be newer, it can be older as well. The last time I updated the BIOS it made no difference to the whitelist, they were exactly the same, but do check as yours may be different with different BIOS versions.
  8. @jncasey BIOS f4l may work, but as soon as you try to use the AIC 4x4x4x4 (like I do) in Slot 3, then you will run out of PCIE lanes if you enable TB pcie in BIOS - board will show D4 code. If you don't use the AIC card included with the motherboard you could be fine, but I have never tested such configuration. Not on my Hack at the moment. I will post my EFI in the next hour or so. It contains USB mapping (this should be independent of BIOS) and SSDT for the Titan Ridge. Do not use the MMIO addresses in it, from the 'whitelist' section. They are specific to f4h and do not work with f4c (and likely f4l). So you should be able to look at the EFI and let me know if you have questions, but if you try to boot with it, it may not work.
  9. Thanks, @meina222! I updated to bios 4fl before installing any OS, so it sounds like I won't be able to take advantage of the hard work you've put in on your EFI. Thanks for both the offer and the warning. Interestingly, I've got my GPU in slot 1 and the Titan Ridge card in slot 4, and have had no problems with the system booting. I'm even able to mount USB 3 drives through the card's ports, though I haven't tested true Thunderbolt yet (I'll have to make a special trip into the office to grab something, because all I have at home is a MacBook, which I assume won't connect to an un-flashed TR card). I'm not using the NVMe card or 3rd party wireless card, though, so maybe that's the difference? For the USB map, I'm assuming our bios difference won't allow us to share. Did you just follow the Dortania manual guide, since USBInjectAll apparently doesn't work on AMD systems?
  10. Ora ho basic, con Haswell si blocca anche già all'avvio. Ecco l'ioreg 🙂 iMac di Ciumann.ioreg.zip
  11. hi @jncasey, Yes I've had success with the TRX40 Designare. Here is my setup and each of these points as important to my EFI and may not apply to you. 1. I run BIOS f4h, which allows me to run Titan Ridge in Slot 4 2. I have the 4x4x4x4 AIC nvme's in Slot 3 3. I run my GPU in Slot 1 (although I think you can run AIC in Slot 1 and GPU in Slot 3 with equal success) 4. I run a 3rd party Bluetooth/Wireless card in x1 PCIE slot with Apple ROM. If you don't care about BT/Handoff/Continuity, then you could use a kext for the onboard AX200 - I disable the AX200 in my EFI. Point 1. is particularly important as the MMIO addresses I have in my EFI are specific to f4h. If you run f4c or f4l (the last 2 official BIOS's on revision 1.0 of the TRX40 Designare) then my EFI won't work, nor will the above slot configuration (board won't even boot to BIOS). Gigabyte has issues with running TB in Slot 4 with official BIOS-es - f4h is not official, and was shared by Gigabyte support to address this problem. With all that in mind, if you still want my EFI I can share it. I have also attempted USB mapping for the MacPro7,1 SMBIOS minus the disabled AX200 port and all seems good. Let me know if this is of any help, but I am concerned that unless you update your BIOS to f4h, my EFI may do more harm than good if you reuse parts of it without knowing why they are there. If you just reuse the EFI, it won't even boot.
  12. differenza è notevole 25%+😁 Poi con cpu ov clock
  13. Roberto

    Asus FX553V

    Anche con il cavo attaccato, non si vede e appena lo stacco si riavvia... quale patch?
  14. Ciao L'hardware va bene, oltre a gigabyte sul forum molti utenti hanno belle soddisfazioni anche con MSI ci sono configurazioni di riferimenti da cui puoi prendere spunto in ogni caso Riguardo al dual boot, bisogna vedere durante.. oc è molto più particolare a riguardo rispetto a clover. Il backup si, puoi importarlo anche dopo
  15. Qualche secondo dopo che scelgo "Stop" dal menu mela. In teoria l'ibernazione è disattivata. Questo è uno screen fatto con hackintool: Qualche idea a riguardo? Grazie
  16. Salve a tutti, comincio col dire che non ho esperienza di hackintosh ed è la prima volta che mi approccio per crearne uno, ma mi sto affascinando alla lettura e alla documentazione di questo fantastico mondo da parecchi mesi. Fortunatamente ho un po' di conoscenze a livello informatico per non partire da zero completamente, ma potrebbero esserci concetti che non ho mai sentito (sperando di non rompervi troppo le scatole per eventuali spiegazioni 😄 ). Attualmente devo ancora comprare i componenti e non ho vincoli di tempo, in modo tale da informarmi per bene e poter aspettare buone offerte. Ho letto più volte la guida Dortania per un'installazione pulita di OS X su sistemi Ryzen e vorrei realizzare una build composta in questo modo (Dual Boot OS X - Windows 10): Mobo: Gigabyte X570 AORUS ELITE Cpu: AMD Ryzen 7 3700x Ram: Corsair Vengeance LPX DDR4-RAM 3600 MHz 2x 16GB Storage Windows 10: Sabrent SSD Interno 512GB Rocket NVMe PCIe M.2 Storage (vuoto) dedicato a Mac OS: Sabrent SSD Interno 1TB Rocket NVMe PCIe M.2 PSU: Aerocool LUX 750 Alimentatore da 750W 80Plus Bronze GPU: Gigabyte Radeon GV- RX 5700 XT Gaming OC 8G Raffreddamento: Noctua NH-U12S Case: NZXT H510 Network: Fenvi T919 per MacOS - BCM94360CD Alcune domande prima di avere l'hardware: Avete consigli differenti per i componenti da comprare? Il dual boot è eseguito su dischi separati per avere meno problemi. È necessaria comunque qualche impostazione nella creazione della EFI tramite OC? È possibile importare un backup TimeMachine dopo l'installazione del sistema operativo? Nel caso ci siano guide adatte a queste domande, vi chiedo se riuscite ad indicarmele in modo tale da informarmi il più possibile. Per gli acquisti effettivi, probabilmente mi conviene aspettare l'annuncio delle nuove Navi e i possibili sconti dei prossimi mesi ma vi chiedo consiglio anche per questo aspetto! 🙂
  17. ok perfetto, ho scaricato il tool.. ho fixato il bt ma ancora nulla, airport non va... ora provo anche con la beta ma la vedo dura
  18. Gengik84

    Asus FX553V

    parti col cavo già collegato oppure in caso aggiungi la patch
  19. fai ioreg e postalo di quando dici funziona avendo scritto basic so come lavora e quello che fa, non ti avrei detto di usare haswell se non fosse migliore per il tuo hardware con migliore intendo più cose ancora mirate per il tuo caso 🙂
  20. dipende cosa scarichi, se prendi la sola recovery è normale che serva una connessione, meglio ethernet, funzionante di fatto non è un installer completo quindi il resto viene scaricato appunto durante l'installazione stessa
  21. Ottimo, riprovo dall'AppStore e vediamo nuovamente come va a finire, in alternativa utilizzerò GibMacOS anche se ricordo che c'erano problemi di connessione a internet durante la fase di installazione.
  22. spesso quell'errore è dovuto al sistema in uso prova con GibMacOS, trovi il topic sul forum oppure prova runME ma seleziona altre versioni di catalina, esempio 10.15.6 altra opzione VM_Assistant, ma controlla le opzioni con cui eseguirlo per scaricare Catalina
  23. Sera Gengik, come avevo indicato già 3 volte mi è fallito il download dall'AppStore. Ritento una quarta e posto direttamente uno screenshot del risultato. Per quanto riguarda RunMe non ho provato altre versioni, solamente l'ultima indicata nel post a seguire:
  24. ciao è un bug risaputo, dipende da vari fattori provato altre versioni di RunMe? in caso prova anche direttamente da app store https://apps.apple.com/it/app/macos-catalina/id1466841314?mt=12
  25. Boooooo, hissssssss Adobe. Edit:- Just tried it. It won't even load with the 'Adobe Crash Fix XLNC'. Immediately crashes - loads of libtbbmalloc.dylib errors. Intel stuff but different dylib file than previous Photoshop version - libiomp5.dylib was the previous culprit.
  26. photoshop 2021 needs OSX greater than High Sierra Thanks to @tomnicwe discovered that intel library are there......so I think same problem
  27. Funziona ma dopo un pò si blocca. Con Basic è più stabile ma alla lunga si blocca. Non lo fa sempre. Poi oltre a questo problema che si blocca ci sono gli altri due problemi che ho scritto sopra 😕 E' strano :]
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.